• Clubinfo

 • Op 31-10-2000 zijn onze statuten gewijzigd waardoor Wêz Handich een Sportvereniging is geworden, bestaande uit een afdeling korfbal en een afdeling tennis.

   
  Korfbal

  Wêz Handich is opgericht op 01-05-1930, we hebben ons 80-jarig bestaan al gevierd! Ons hoofddoel is het aanbieden van korfbal voor jong en oud, prestatiegericht of recreatief. Daarnaast organiseren we nog tal van andere activiteiten. De jeugdteams spelen op zaterdag en soms op vrijdagavond. De jongste jeugd traint altijd in Rottevalle. De oudere jeugd traint en speelt in de sporthal in Houtigehage en op het kunstgrasveld in Rottevalle. De senioren trainen en spelen op het kunstgrasveld in Rottevalle en in de zaal in Houtigehage.

  We hebben teams die op zaterdag spelen en op zondag; ook hebben we een midweek team die op een doordeweekse avond speelt, voor elk wat wils dus!

  We hebben een zeer actieve jeugdfeestcommissie die van alles organiseert voor de jeugd: playbackshow, tentenkamp, schaatsen, bowlen, paaseieren zoeken, naar de flim enz. Voor de senioren wordt er ook van alles georganiseerd: familiedag, oudejaarstoernooid, tienen. Verder is er een toneelafdeling die ieder jaar de toneelfeestavond verzorgt. Ook jeugdleden spelen toneel op deze avond. Wêz Handich heeft een eigen clubblad genaamd De Nijtsjes Koer, met nieuws voor en door de leden.
   
  Wêz Handich is een zeer actieve vereniging, die draaiende wordt gehouden door vrijwilligers, leden en ouders.