• Wij zijn een samenwerkingsverband tussen drie clubs:

  • Wêz Handich - Rottevalle
  • DOW - Eastermar
  • TFS - Drachtstercompagnie
 • Wêz Handich

  Wêz Handich is opgericht op 01-05-1930. Ons hoofddoel is het aanbieden van korfbal voor jong en oud, prestatiegericht of recreatief. Daarnaast organiseren we veel andere activiteiten. De jeugdteams spelen op zaterdag. De jongste jeugd traint altijd in Rottevalle. De oudere jeugd traint en speelt in de sporthal in Houtigehage en op het kunstgrasveld in Rottevalle.

  Sinds een tiental jaren werken we samen met DOW Eastermar waardoor oudere jeugdploegen soms ook in Eastermar trainen en wedstrijden spelen. Deze samenwerking is onlangs uitgebreid met TFS uit Drachtstercompagnie, waardoor er voor de senioren op het veld in de drie dorpen trainingen en wedstrijden plaatsvinden. In de zaal spelen alle senioren in Houtigehage. We hebben teams die op zaterdag spelen en op zondag; ook hebben we eenmidweek team die op een doordeweekse avond speelt, voor ieder wat wils dus!

  We hebben een actieve jeugdfeestcommissie die van alles organiseert voor de jeugd: playbackshow, tentenkamp, schaatsen, bowlen, paaseieren zoeken, naar de flim enz. Voor de senioren wordt er ook van alles georganiseerd zoals een familiedag of een oudejaarstoernooi. Verder is er een toneelafdeling die ieder jaar de toneelfeestavond verzorgt. Ook jeugdleden spelen toneel op deze avond. Wêz Handich is daarnaast online te vinden op de verschillende social media kanalen.

  Op 31-10-2000 zijn onze statuten gewijzigd waardoor Wêz Handich een Sportvereniging is geworden, bestaande uit een afdeling korfbal en een afdeling tennis.

  Kortom: een fijne en zeer actieve vereniging, die draaiende wordt gehouden door vrijwilligers, leden en ouders!

 • De Oanhâlder Wint

  KF DOW (De Oanhâlder Wint) is opgericht in 1943. Van oudsher is DOW een kleine, maar gezellige vereniging. Het aantal leden schommelt rond de 80, waarvan heet grootste deel jeugd is.

  Dankzij een goede samenwerking met buurvereniging Wêz Handich uit Rottevalle en TFS uit Drachtstercompagnie kunnen de junioren en senioren gezamenlijk op ieders eigen niveau korfballen. Het bestuur van DOW bestaat uit vijf leden. Gezamenlijk met Wêz Handich werken wij uit praktische overwegingen samen met een aantal vaste commissies zoals de TC (technische commissie) en de Activiteitencommissie/Feestcommissie.

  De missie van DOW is om op een plezierige manier de korfbalsport te beoefenen. Dit houdt in dat we prestatiegericht en recreatief met korfballen bezig zijn. DOW is een toegankelijke vereniging voor beginnende en gevorderde spelers van alle leeftijden. Naast een sportieve vereniging willen we een gezellige vereniging zijn met korte lijnen en waar een familiegevoel heerst.

  De trainingen en wedstrijd hebben een balans tussen bewegen, plezier en prestatie, ieder op zijn/haar eigen tempo of niveau.

  Bij DOW is een goede samenwerkingsrelatie belangrijk met andere verenigingen in en om Eastermar. Vooral de samenwerking in de Stichting met VVE en Tennis vinden wij van groot belang, omdat we onze accommodatie delen en elkaar daarin kunnen versterken.