Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Anne Zuiderveld

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de derde editie spreken we Anne Zuiderveld.

Hoe gaat het met je?

Top! Ik tink dat ik seker net eamelje mei!

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

Ik denk wel een beetje zoals iedereen. Studie en werk/stage is natuurlijk volledig thuis. Je kan ook niet snel even langs bij bijvoorbeeld pake en beppe, dat is wel vervelend. Maar met het afspreken met je vrienden word je wel vindingrijk. We doen veel online, maar hebben gelukkig nog wel veel contact.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Samen met Jacob en Marrit (TFS) train ik de junioren. Dit is een combinatieteam uit Rottevalle, Eastermar en Drachtstercompagnie. Super leuke groep! Zelf speel ik in de selectie, wat ook een super leuke groep is. De gezelligheid van het training geven, het zelf trainen en met zijn allen naar een wedstrijd toewerken, mis ik daarom wel heel erg.

Ben je nog aan het sporten sinds de competitie gestopt is in oktober 2020?

Ja, dat probeer ik zoveel mogelijk. Zelf train ik voor triatlons, dus in dat opzicht heb ik daar door de huidige situatie wel veel tijd voor. Nu het mooie weer er aan komt kan ik niet wachten om weer lange tochten met de fiets te maken. Ik fiets regelmatig met Teun & Fardau, ga regelmatig te mountainbiken met Mark en zo nu en dan doe ik wel eens een tochtje met de voorzitter Michiel! 😉

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

Naast het sporten probeer ik zo nu en dan wat liedjes op de gitaar te leren en luister ik veel lp’s. Ook ben ik de laatste tijd met twee vrienden veel aan het darten. Via Skype hebben we het bord op beeld en spelen we zo wedstrijdjes tegen elkaar. Een carrière daarin lijkt me wel wat. Het is hartstikke leuk, ik gooi alleen vaker naast het bord dan er op… 🙂

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Ik heb net het boek ‘De Renner’ van Tim Krabbé uit. Iedereen die wel eens op een racefiets heeft gezeten snapt het boek volledig. Dikke aanrader.

Een serie die ik aan wil raden is de serie ‘White Gold’. Dit gaat over een stel raamverkopers die knettergek zijn. Super grappige comedy serie!

Naar welke muziek luister je het meest?

Van alles, maar volgens mij staan bands als Caamp, Ben Howard, The War on Drugs, Balthazar, Bombay Bycicle Club, Son Mieux en voor de ouderen Crowded House op dit moment bovenaan. Ik mag ook graag via YouTube een live concert aanzetten. Dan heb ik toch nog een beetje het gevoel dat ik tussen de mensen sta 🙂

Voor het sporten luister ik graag wat hardere gitaar muziek zoals Wolfmother of naar dj’s zoals Flume. Dan lijkt het net alsof ik sneller ga.

Waarom heb jij wel/niet zin om het korfballen weer op te pakken?

Waar ik in eerste instanie de wedstrijden en de trainingen heel erg miste, mis ik nu vooral alles rondom het veld. Het ouwehoeren met je teamgenoten en het nazitten in de kantine. De leuke feestjes die we altijd hebben. Ik heb daarom vooral zin om na de training weer eens in de kantine te zitten met alle teamgenoten.

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Janke Hooghiemstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *