Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Douwina Geertsma

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de vijftiende editie spreken we Douwina Geertsma.

“Douwina, do moast oan it skriuwen! Jan Zeinstra hat die een tag jûn.” Ik skrok der efkes fan toen Joukje my appte mar toen ik de rubriek sech tocht ik; wat aardich! Jan is beneid hoe it mei my giet? En miskien oaren ek wol, dat wit je dan net maarreh…. Dus Jan, hjir komt die!

Hoe gaat het met je?

Het gaat goed met mij, ik word 40 jaar dit jaar. Een mooie leeftijd. In mijn beleving vroeger was je dan al best oud. En als ik in de spiegel kijk zie ik ook flink wat verouderingen, maar ik heb een rijk leven. Heb lekkere volle wangen en voel me goed. 😊

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

Ach, het leeft hier eigenlijk wel door. Het gejaagde ging eruit en dat was best lekker. Ik heb in no- time geleerd hoe je online lessen geeft. Sinds 2016 ben ik namelijk docent Economie bij ROC Friese Poort. Ik heb geleerd onze eigen kinderen les te geven. Dat was best een uitdaging want ze wilden soms weinig van me aannemen.

Ik kijk persoonlijk niet heel vervelend terug op deze tijd. Iedereen in mijn omgeving is (inmiddels) weer gezond als gevolg van Corona.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Ik heb als jong meisje gekorfbald bij WH, 6 jaar elders gekorfbald en als volwassen vrouw teruggekeerd en nog 3 seizoenen gespeeld.

Wat is (tot nu toe) je mooiste herinnering aan Wêz Handich/DOW?

Als jong meisje werd ik (misschien noodgedwongen omdat er te weinig jeugd was) bij de senioren gehaald. Op mij maakte dat veel indruk, ik hoorde er echt bij. In de laatste drie seizoenen was het de promotie uit die (rot) vierde klasse naar de derde klasse. Promoveren uit de vierde klasse was echt geen makkelijke opgave. Ik wil de schuld niet teveel bij anderen neerleggen natuurlijk maar de scheidsen waren niet je-van-het, omstandigheden waren lastig en er was altijd wel een ZKC of een OWK of Leonidas of een andere club die soms iets beter was. Maar het is gelukt!

Ben je nog aan het sporten sinds de competitie gestopt is in oktober 2020?

Ik heb in de jaren 2012-2017 topsport gedaan want Jan Meindert en ik hebben vier gezonde kinderen op de wereld gezet. Ik ben veel aan het moederen en verzorgen. Straks gaat de jongste naar de basisschool en ik hoop dat ik dan overdag iets meer tijd krijg voor mezelf. Ik heb de afgelopen jaren gewandeld en bootycamp gedaan in de bossen van Bakkeveen. De nadruk op boot-y-camp omdat het wat vrouwvriendelijker is.

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

Kinderen-vrienden-familie-werk-opleidingen.

Ik heb een paar schilderijen gemaakt, echte kunstwerkjes! Schilderen op nummer kan iedereen als je het geduld ervoor hebt.

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Ik lees de verplichte literatuur van het voortgezet onderwijs nogmaals (maar dus nu vrijwillig). Ik lees het nu met hele andere ogen en vind de meeste boeken prachtig. Sinds vorige zomer heb ik er nu 10 gelezen, een prestatie van formaat wat mij betreft.

Netflixen is ook leuk, momenteel kijk ik the Crown.

Naar welke muziek luister je het meest?

Ik luister samen met Jan Meindert veel naar jaren 80 muziek. In het weekend luisteren/kijken we regelmatig naar Youtube. Het is zo leuk te kijken naar deze clips! Als ik aan het studeren of voorbereiden ben voor de lessen luister ik graag naar pianomuziek. Ik vind Italo Dance muziek ook erg leuk op zijn tijd.

Om welke reden kijk jij uit naar het volgende seizoen?

Ik volg WH/DOW en nu dus TFS zijdelings, ben benieuwd waar ze kunnen eindigen in de competitie. De Korfbal League volg ik heel nauwgezet, de livestreams zijn geweldig. Ik vind het ontzettend knap wat die spelers allemaal kunnen.

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Jan Pieter de Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *