Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Jacob van der Heide

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de dertiende editie spreken we Jacob van der Heide.

Hoe gaat het met je?

Het gaat goed, al mis ik wel de sociale aspecten van de voorcoronatijd, evenals het korfbal.

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

Vooral veel thuiswerken en thuis achterstallige dingen doen die geen haast hebben en dus al enkele jaren zijn blijven liggen. Maar om eerlijk te zijn vind ik het niks. Je hebt veel minder sociale contacten, bioscoopbezoek, in mijn geval een beroep wat moeilijk uit te voeren is en ik mag graag reizen, iets wat nu ook een stuk lastiger gaat. Nu wandel en lees ik meer.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Ik ben begonnen met korfballen bij de jeugd van Wêz Handich. Verder ben ik ben een paar jaar assistent trainer van de selectie geweest en heb ik de afgelopen twee seizoenen de combinatiejunioren getraind, samen met Anne Zuiderveld en Marrit Nijmeijer.

Ben je nog aan het sporten sinds de competitie gestopt is in oktober 2020?

Uiteindelijk ben ik gaan hardlopen en nadat we weer wat mochten trainen ook dat weer opgepakt. Maar door mijn werk heb ik de afgelopen vier weken nagenoeg niets gedaan, dus na de training van afgelopen week, heb ik hier toch wel wat spierpijn aan overgehouden.

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

Ik ben nu iets meer aan het lezen, films kijken en hardlopen, iets wat ik daarvoor minder deed. Sinds januari ben ik met een online cursus begonnen.

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Wat betreft films kan ik wel een hele rij aanbevelen, maar ben zelf erg fan van de LOTR en Hobbit trilogieën, de Marvel films en Saving Private Ryan. Voor degene die Disney+ heeft is The Mandalorian een echte aanrader.

Voor de leesfanaten ben ik zeer te spreken over “Ik ben Pelgrim” en “The Power of One”. Dit vind ik  echt twee boeken om te gaan lezen, ik kon ze in ieder geval moeilijk aan de kant leggen.

Naar welke muziek luister je het meest?

Ik heb een brede muzieksmaak, maar mijn voorkeur is toch vooral rock, zoals Bruce Springsteen, Led Zeppelin, The Eagles en Bon Jovi.

Om welke reden kijk jij uit naar het volgende seizoen?

Dat we weer een seizoen volledig kunnen spelen en dat we een gezellig en succesvol jaar mogen hebben als “nieuwe” samenwerking tussen drie verenigingen.

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Jan Zeinstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *