Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Jan-Pieter de Meer

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de zestiende editie spreken we Jan-Pieter de Meer.

“Janna (Siderius) stuurde mij een berichtje dat Douwina mij had getagd, wat leuk! Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat ik het vertrouwde dorp en de korfbalclub heb verlaten. Wanneer is de reünie?”

Hoe gaat het met je?

Het gaat goed! We wonen in de mooie stad Groningen en hebben het goed naar onze zin. Het is al weer 3 jaar geleden dat ik mijn korfbalschoenen aan de wilgen heb gehangen. Onze jongste zoon werd geboren en mijn partner Marjan wilde nog graag een seizoen korfballen. Qua oppas was het wel handig om te stoppen, maar dit beviel zo goed dat ik niet meer ben begonnen.

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

We hebben het meest de sociale dingen gemist: met vriendengroepen afspreken, de terrasjes in de stad, uit eten gaan, wintersport, etc. Je moest iets meer moeite doen om met iedereen in contact te blijven.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Toen ik 4 was ben ik begonnen bij Wêz-Handich, onder leiding van juf Sijke. Daarna de gehele jeugdopleiding doorlopen en een aantal jaren in het eerste gespeeld.  Ik heb zelf nog even met mijn broer Foppe Jan in het eerste mogen spelen. Foppe Jan (nog steeds lid) en Cees zijn langer lid gebleven.

Daarnaast krijg ik wekelijks een update van hoe Wêz Handich heeft gespeeld via mijn ouders, trouwe supporters van het eerste.

Wat is (tot nu toe) je mooiste herinnering aan Wêz Handich/DOW?

Eigenlijk kan ik niet eentje kiezen, omdat er meerdere mooie herinneringen zijn. Junior Fun bij de Cammingahal in Leeuwarden, de vrijdagavonden na de training met de junioren (frikandellen bakken), met de junioren naar Londen (Croyden toernooi), trainen (met name na de training) in it Wiid in Eernewoude, de opvang van Wobbe (van der Wijk) en Johan (Dusseljee) toen ik net bij het eerste kwam kijken (veel van geleerd!), etc.  Ook aan het spelen met Foppe Jan in hetzelfde team heb ik mooie herinneringen.

Ben je lid geworden van een andere sportvereniging na je afscheid bij Wêz Handich/DOW?

Ik ben naar Groningen verhuisd om te gaan studeren en ben in mijn 2e of 3e studiejaar overgestapt naar de studentenkorfbalvereniging “De Parabool’. Toen ik afgestudeerd was, heb ik nog een paar jaar bij De Parabool gespeeld, totdat ik me ‘te oud’ voelde en ben overgestapt naar ROG. Zowel in het paars van De Parabool als in het groen van ROG heb ik wel als tegenstander tegenover Wêz Handich gestaan.

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

In mijn vrije tijd ben ik nog steeds fanatiek aan het sporten: wielrennen, sportschool en hardlopen. Op dit moment ben ik mijn normale rondjes van 8km aan het uitbreiden om in november de Berenloop (halve marathon) te gaan lopen op Terschelling. Daarnaast spreek ik graag met vrienden af en vraagt een gezin ook best veel tijd.

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Netflix heeft een hoop gevarieerde en leuke documentaires, die je makkelijk over het hoofd kunt zien als je alleen de films en series bekijkt.

Naar welke muziek luister je het meest?

Thuis heb ik altijd NPO 3FM aanstaan. Wat daar voorbij komt past wel goed bij mijn muzieksmaak.

Om welke reden kijk jij uit naar het volgende seizoen?

Poeh, lastig! Wellicht om weer eens te gaan komen kijken bij ROG en Wêz Handich en te ervaren of ik het spelletje genoeg mis om weer eens te gaan meetrainen.

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Ik ben benieuwd hoe het gaat met Johan Dusseljee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *