Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Jan Zeinstra

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de veertiende editie spreken we Jan Zeinstra.

Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het wel goed.

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

Ik leef wat meer honkvast. Normaal ben je veel onderweg voor werk, korfbal of andere zaken. Nu doe je veel vanuit huis en achter een scherm. Maar over het algemeen mogen wij in onze (agrarische) sector niet klagen. Het leven gaat daar wel aardig door.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Ik ben tot nu toe nog selectielid, al stond dat de laatste twee jaren wel wat op een zacht pitje door blessures. Ik heb eigenlijk geen wedstrijd gemist op de bank, maar spelen deed ik toch liever. Ik geef nu toe aan de blessures en na 14 jaar selectie doe ik nu maar een paar stapjes terug.

Wat is (tot nu toe) je mooiste herinnering aan Wêz Handich/DOW?

Ik denk elk kampioenschap of promotie die we behaalden. Toen ik bij Wêz Handich kwam, speelden we 3e en 4e klasse, het leek wel of gingen we ieder jaar omhoog. Vaak kwam er een bus vol uit Rottevalle en omgeving, geweldige sfeer. Ik heb zelfs nog een spandoek uit 2012, een mooie herinnering (ja echt waar Limke Antuma).

Ben je nog aan het sporten sinds de competitie gestopt is in oktober 2020?

Ja, ik ben nog altijd aan het windsurfen, daar heeft gelukkig nooit een verbod op gelegen. En ik ben nu een klein beetje aan het kickboksen om een beetje fit te blijven.

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

Ik ben bang dat deze opgaat in het werk en een beetje sport.

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Ik heb denk ik ondertussen alle boeken wel gelezen in de serie van Jack Reacher (schrijver Lee Cild). Dit vind ik wel fijne boeken om te lezen.

Naar welke muziek luister je het meest?

Ik heb even mijn Spotify erbij gepakt en mijn actuele top 5 artiesten zijn:

  • Bökkers
  • Sturgill Simpson
  • David Lunning
  • Dylan Leblanc
  • Danny Vera

Om welke reden kijk jij uit naar het volgende seizoen?

Ik kijk uit naar de samenwerking van de drie clubs WH/DOW/TFS. Dit brengt volgens mij heel veel nieuwe mogelijkheden. Ik had het ook graag vanuit de selectie meegemaakt, maar ik denk ook dat de andere teams heel leuk samengesteld kunnen worden.

En natuurlijk hoop ik weer op wat competitie. Alleen maar trainen om te trainen is mijn grootste hobby ook niet.

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Douwina Geertsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *