Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Michiel Veenstra

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de eerste editie niemand minder dan Michiel Veenstra. Michiel is voorzitter van Wêz Handich en maakt al jaar en dag deel uit van de selectie van de Rottevalle/Eastermar-combinatie. Verder is hij ook nog betrokken bij ongeveer alles wat er op It Hagehiem gebeurt.

Hoe gaat het met je?

Best goed! Ik mag niet klagen, heeft ook weinig zin 😉 Toch mis ik het korfbal steeds meer; de beweging, het samen sporten, de beleving en de gezelligheid.

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

Veel routines (trainingen, muziekrepetities/optredens, etc.) zijn helaas weggevallen. Daardoor ben ik veel meer thuis. Met name in de avonduren en de weekenden. Dat betekent wel dat ik nu veel tijd met Betty en Ids door kan brengen. Dat zijn de cadeautjes van deze periode. Zo zijn we veel aan het wandelen en zoeken we de buitenlucht en de natuur op.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Ik ben nog steeds goed betrokken bij WH/DOW. In de tijd voor de coronasituatie was ik fysiek veel aanwezig op het sportpark (o.a. door de trainingen en wedstrijden van de selectie en de bestuursrol binnen WH). Momenteel is het meer werken op de achtergrond. Vanuit de jeugdhoek hebben we bijvoorbeeld kortgeleden met Anne, Henk en Hessel het jeugdbeleidsplan van WH/DOW nieuw leven in geblazen. Ook zijn we een nieuwe website aan het bouwen voor WH/DOW. Daarnaast vragen de financiën en de accommodatie in de huidige situatie nog de nodige aandacht. Tevens is er vanuit de besturen de intentie om de huidige samenwerking met TFS te versterken. Kortom: we zitten niet stil.

Ben je nog aan het sporten sinds de competitie gestopt is in oktober 2020?

In oktober ben ik fanatiek begonnen met hardlopen en fietsen. Vanuit de alles of niets instelling had ik vrij vlot weer wat teveel gedaan, waardoor ik even een pas op de plaats moest maken. Ondertussen ben ik weer blessurevrij en kan ik mij weer vrijuit bewegen. Het hardlopen en fietsen vind ik nog steeds leuk. Ook het winterweekend op de schaatsen was echt genieten! Dat soort momenten pak ik met beide handen vast om het positieve te blijven zien.

Wat mis je het meest van Wêz Handich/DOW?

Het samen sporten! Ik mis het vieren van de goals, de mooie acties en de overwinning. Het zeuren om de meest onnozele zaken in het veld, het lachen in de kleedkamer en de biertjes met je maatjes in de kantine…

De beweging is voor mij te vervangen, maar het sociale aspect van samen sporten en de teamprestatie is wat ik het meeste mis. Zeker nu we in een lockdown zitten met dat beperkte contact, is dat voor mij als mensenmens het grootste gemis.

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

Ik ben graag buiten in beweging, dus het wandelen, hardlopen en fietsen zijn voor mij nu de belangrijke nieuwe energiebronnen. Daarnaast neem ik nu de tijd om dingen die al een poosje op de plank lagen (ideeën vanuit bijv. werk of WH/DOW) aan te pakken. Lezen van boeken die ik altijd al eens wilde lezen of het werken aan muziek dat al een poos ligt, hoort daar ook bij. Dat is voor mij het Cruijffiaanse voordeel van deze ‘nadeelsituatie’.

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Op aanraden van velen hebben Betty en ik kortgeleden the Bridge gekeken op Netflix. Niet nieuw, maar wel heel tof. Door the Bridge zou ik nog wel meer Scandinavische misdaadseries willen kijken, maar ik ben te snel verslaafd, dus wil eigenlijk niet direct weer in een serie verzuipen.

Iets minder bekend en iets korter is de Finse thriller ‘the Man in Room 301’. Een miniserie over een familiedrama, de moeite waard.

Een top boek voor dit moment is ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy, vertaald door Artur Japin. Echt een schitterend geïllustreerd kunstwerk vol levenswijsheden die soms zo simpel lijken, maar heel passend zijn om in deze tijd eens over na te denken.

Naar welke muziek luister je het meest?

Ik luister veel naar de folkmuziek van Caamp, Lumineers, Bears Den, Mumford and Sons, Tallest man on Earth & Gregory Alan Isakov met de nodige gitaar/banjo nummers. Daarnaast draai ik de gouwe ouwe Bruce Springsteen veel. De nieuwe nummers van de Kings of Leon gaan er ook goed in!

Waarom heb jij wel/niet zin om het korfballen weer op te pakken (wanneer dat toegestaan is)?

Samen weer plezier maken in en rondom het veld, daar heb ik zin in! De beleving van een vol Hagehiem/Dúnoardhal met de nodige spanning en sensatie tijdens de wedstrijden. Het potje bier en de slechte verhalen in de kantine… hopelijk mogen we snel weer!

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Trynke de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *