Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Pieter Hoekstra

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de negende editie spreken we Pieter Hoekstra.

Hoe gaat het met je?

Met mij gaat het goed.

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

Sociale leven staat op dit moment even stil. Je spreekt niet gemakkelijk af met mensen. En daar komt nog eens bij dat wij in Akmarijp (mooiste plek van Friesland) wonen. Daarnaast moet je in verband met de avondklok ook rekening houden met reistijd. Qua werk is het redelijk hetzelfde gebleven, alleen moeten we ons goed houden aan de wel alom bekende maatregelen.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Ik ben begonnen als speler bij kv DOW. En heb daar tot in A1 gespeeld waar wij in het laatste jaar naar eerste klasse promoveerden. Wêz Handich ging toen met die talentvolle groep een samenwerking aan. Mijn leeftijd was niet meer afdoende om erbij te blijven. Ik wou graag wel wat uitdaging hebben. Dat leek mij toen niet het eerste van DOW, wat toen al breedtekorfbal speelde. Dus hebben ze voor mij geregeld dat ik bij Wêz Handich kon spelen. Ik had al een paar wedstrijdjes mee gespeeld in het derde, maar als mijn geheugen het niet verzaakt begon ik in het tweede, omdat Tjerk Lap vertrok. In het tweede heb ik tot aan het seizoen met Gerjan Gorter altijd een vast plekje gehad. In verband met werk ben ik in het vierde gaan spelen, maar toen het derde op zaterdag vrij kwam met een jonge enthousiaste groep mensen leek dat mij wel wat. In dat team heb ik het plezier in korfbal weer terug gevonden.

Ik heb zowel bij DOW en DOW/Wêz Handich jeugdploegjes getraind. Ik ben begonnen bij Pier Jan (Boersma, red.) in opleiding met de B1. Toen een hele tijd training/coaching gegeven met Tjitske Zandstra, een ploegje van de C1 tot en met A’s. Toen ging dat ploegje gecombineerd worden met de A’s van Wêz Handich. Die A’s hebben we nog een paar jaar getraind/gecoacht met Betty Jansma en Pier Jan. Ik ben ook nog wel eens invalcoach geweest van het vierde, de ploeg die toen niet naar selectie wou, maar later wel!

Wedstrijden fluiten heb ik ook gedaan. En ik heb een poos in de materiaalcommissie van DOW gezeten.

Wanneer was jouw laatste wedstrijd bij Wêz Handich/DOW?

Mijn laatste wedstrijd is die tegen Kv Apeldoorn 1 met Wêz Handich/DOW 1 op 17 maart 2019, als pinchhitter waar Johan ook op doelde in zijn “welk oud lid wil jij in deze rubriek zien verschijnen”. Qua speelminuten niet de langste uit mijn carrière. Maar qua goals wel super efficiënt. Waar wij uit een kansloze positie toch nog de wedstrijd hebben gewonnen.

Hoe bevalt het bij je nieuwe club?

De reistijd naar Rottevalle/Houtigehage was voor mij de reden om te zeggen: “Ik kijk hier in de buurt naar korfbalclub”. Toen heb ik met volle overtuiging besloten om bij SC Joure te gaan spelen. Deze club bevalt goed. Ik ben begonnen in het tweede, maar in het vorige seizoen speelde ik in het eerste. Ook train/coach ik er samen met Eise de A’s.

Pieter Hoekstra in het flitsende groen-wit van SC Joure (Foto: website SC Joure)

Ben je nog aan het sporten sinds de competitie gestopt is in oktober 2020?

Ja, ik heb hardlopen weer opgepakt. Waar we weer mochten trainen volgens RIVM-regels zijn we weer gaan trainen.  Samen met Aafke heb ik etappes van het Pieterpad gelopen, van Groningen naar Limburg. En ik heb het voorrecht dat ik een tuin heb en daar toevallig ook een korf heb staan, daar oefen ik nog wel eens op.

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

Aafke en ik hebben in 2018 een klushuis gekocht. Dus klussen en tuinieren. En genieten van de mooie omgeving die rond ons huis ligt. Af een toe ben ik wezen vissen met Alle Harm (de Jong, red.).

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Quick ’21 en KC De Pein series vond ik altijd wel goed!

Korfbal League wedstrijden volgen is ook leuk.

Onlangs ben ik in aanraking gekomen met Discord, nu kan ik een deel van mijn vrienden toch nog spreken zonder van de bank te komen.  

Naar welke muziek luister je het meest?

Dire Straits, Creedence Clearwater Revival, David Bowie.

Om welke reden kijk jij uit naar het volgende seizoen?

Ik mis vooral de interactie met het publiek tijdens het spel. Als dat weer mag dan komt de rest vanzelf.

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Onze man in Hilversum: Teun Zuiderveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *