Categorieën
Nieuws

Digitale gezelligheid met Teun Zuiderveld

In digitale gezelligheid vertelt een speler, speelster, (jeugd)trainer, coach, commissielid, of iemand die op een andere betrokken is over hoe het met hem/haar gaat. In de tiende editie spreken we Teun Zuiderveld.

Hoe gaat het met je?

Poerbêst!

Hoe heeft de coronasituatie jouw leven aangepast?

Ja net als dat van iedereen waarschijnlijk. De helft van de werkweek werk ik thuis, de andere helft gelukkig nog wel op kantoor in Hilversum en voor de rest zie ik mijn vrienden vrij weinig, wordt er niet gekorfbald en moeten we vooral onszelf vermaken.

Hoe ben/was je betrokken bij Wêz Handich/DOW?

Ik ben op verschillende manieren bij Wêz Handich/DOW betrokken. Zo speel ik in het eerste team, (althans ik speelde in het eerste team, want komend seizoen hebben wij een nieuwe trainer en die kan natuurlijk andere keuzes maken) fluit ik af en toe een wedstrijd en ben ik lange tijd jeugdtrainer geweest. Eerst bij de E’tjes vervolgens bij de A’s en later ook nog een tijd bij het 4e.

Ben je nog aan het sporten sinds de competitie gestopt is in oktober 2020?

Als er één ding door Corona gebleken is, is het dat het met de fitheid van de mensen twee kanten op kan gaan. Of de bekende Coronakilo’s vliegen eraan of sporten is een dagelijkse routine geworden. Voor mij geldt beide, de eerste drie maanden na de eerste lockdown heb ik eerlijk gezegd vrij weinig gedaan. Doordat het korfbal wegviel verloor ik meer structuur dan ik vooraf had kunnen vermoeden en na 24 jaar korfbal was een pauze eigenlijk ook niet heel vervelend. Maar na die drie maanden (en met een vriendin die wel gemotiveerd was) kreeg ik toch wel weer zin om wat te doen. Dat begon met hardlopen (een sport die ik altijd verschrikkelijk vond) en naarmate dat beter ging vond ik dat steeds leuker worden. Vervolgens pakte ik ook de racefiets er maar weer eens bij, wat vervolgens ook steeds beter ging. Vorig jaar zomer heb ik ook nog vaak gezwommen, dat mocht toen weer, met als gevolg dat ik fitter ben dan ooit.

Wat doe je nu met de vrije tijd die je hebt door het wegvallen van korfbal?

Samen met Fardau heb ik bijna alle korfballeaguewedstrijden gekeken of teruggekeken, ik heb veel gesport en ik heb wat series en films gekeken.

Heb je nog aanraders voor boeken/films/series/games?

Zeker! Iedere maandag tot en met zondag moeten alle sportliefhebbers om 13:30 afstemmen op Radio 1, want dan begint B.V.S.C, het leukste sportprogramma van Nederland. En dan zal je denken, maar vrijdag dan, wat moet ik dan luisteren. Nou niet getreurd! Dan kun je luisteren naar Bureau Sport Radio! Zelfde tijd zelfde frequentie!

Naar welke muziek luister je het meest?

Van alles en nog wat zolang het maar niet uit de top 40 komt.

Om welke reden kijk jij uit naar het volgende seizoen?

We hebben nu wel lang genoeg stilgezeten en ik mis vooral het competitiegevoel. Zelf sporten is ook leuk, maar uiteindelijk wil je gewoon winnen. Dus daar kijk ik weer naar uit.

Welk (oud-)lid van Wêz Handich/DOW moet volgende keer verschijnen in deze rubriek?

Ibrich Westerhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *