• Een dag na de prachtige eerste editie van de presentatiewedstrijd “GRUTSK” waarin het vlaggenschip (ironisch genoeg) veel moeite had om langs De Waterpoort te komen, was het de beurt aan het tweede om haar eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen 2019/2020 te spelen. Het eerste affiche was direct een belangrijke met het oog op de bovenste plaatsen, titelfavoriet Nic./AlfaCollege 4 kwam met een bijna complete selectie op bezoek in de Dúnoardhal in Houtigehage. De meest recente wedstrijd op het veld waren de groenwitten uiteindelijk met 15-18 te sterk voor de ploeg van Sjouke Stoker, maar het was die dag langdurig spannend en dus heerste er een semi-optimistische instelling onder de spelers van het tweede.

  Vandaag startten de volgende spelers in het aanvalsvak: Johan Zandstra, Mark van der Wijk, Janna Bekkema en Tsjikke Zijlstra. Laatstgenoemde werd wakker in het bijzijn van twee mannen, aangezien niet enkel pastasaladespecialist Renze “Jan Wolter” Miedema, maar ook Anne Zuiderveld die nacht zijn weg had weten te vinden naar de Miedema/Zijlstra-residentie in Drachten. De jonge spits van het eerste gaf aan wel te kunnen wennen aan deze nachtelijke uitrustplaats, het logeerbed werd namelijk geschikt bevonden en bovendien had de vrouw des huizes ’s ochtends ook nog een vers ontbijtje voor de heren bereid.

  Hessel van der Heide, Marije Nijboer en Trynke de Vries stelden zich gezamenlijk met Michiel Veenstra op in de verdediging. Michiel heeft sinds de komst van zoonlief Ids besloten om een part-time baan als taxichauffeur erbij te nemen, naar eigen zeggen is dit een poging om meer sponsoren voor de club aan te trekken en lukt dit sinds zaterdagavond aardig goed. Johan Zandstra BV heeft overigens regelmatig laten weten open te staan voor een sponsoring van Wêz Handich/DOW, maar enkel onder de voorwaarde dat al zijn investeringen gebruikt worden om de goede kwaliteit van de consumpties in de kantine te waarborgen. Zolang deze bevestiging uitblijft zal het hiervoor gereserveerde bedrag besteed worden aan Pokémonspelletjes.

  Teije Frits Benedictus nam voor de zekerheid vandaag plaats op de reservebank, het gerucht gaat dat hij de hele voorgaande nacht heeft besteed aan het nabootsen van het wonderschone doelpunt dat zijn favoriete speler (en brede voorbeeld) van De Waterpoort de avond tevoren gemaakt had. Overigens werden de reservebanken verder bezet door de spelers van het eerste, waaronder Teun Zuiderveld die in verband met een speciale gelegenheid gekleed was in indrukwekkende traditionele klederdracht.

  Om 13:50 uur floot scheidsrechter E. van der Molen voor het startsignaal. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar gaandeweg de eerste helft sloeg de geroutineerde ploeg uit Groningen het eerste gaatje van de wedstrijd: 4-6. Gedurende de eerste helft werd al duidelijk dat Wêz Handich/DOW 2 in relatief opzicht te veel kansen nodig had om bij te blijven. Het schotpercentage van de groenwitten lag dermate hoog dat een uitzonderlijke prestatie nodig was om bij te blijven. Vlak voor de rust werd het verschil op 8-12 voor het eerste op vier doelpunten gebracht, maar een flitsende actie van Johan Zandstra bracht Mark van der Wijk in de gelegenheid om de ruststand op 9-12 te bepalen.

  Sjouke was niet ontevreden in de pauze, maar zag toch ruimte voor verbetering. In bepaalde facetten van het spel delfde de Rottevalle/Eastermar-combinatie het onderspit en de verdedigende afspraken werden niet in ieder opzicht nageleefd.

  De tweede helft zou qua score uiteindelijk bijna identiek zijn aan de eerste helft, waardoor de eindstand op 17-24 uitkwam. Het merendeel van de doelpunten tijdens het tweede bedrijf kwam uit de handen van Michiel Veenstra en Hessel van der Heide.

  Volgende week zaterdag zal het tweede op bezoek gaan bij De Wâlden 3, om 15:20 uur gaat de wedstrijd in Oentsjerk en zal onder de leiding van ervaren arbiter W. de Haan staan.