• Waar het laatste speelweekend van de nationale korfbalcompetities meestal interessante of verrassende affiches bevat voor elke vereniging, waren de wedstrijdkorfbalteams van TFS/DOW/Wêz Handich wel uitgespeeld. Het eerste was al gedegradeerd door de combinatie van een thuisnederlaag tegen Quick ’21/Vlug & Vaardig en een overwinning van concurrent AKC op Rigtersbleek, terwijl het tweede handhaving had bewerkstelligd, en het derde op glansrijke wijze een kampioenschap en de bijbehorende promotie binnen had gesleept.

    Zo geschiedde het dat het vlaggenschip van de samenwerkende verenigingen op de laatste speeldag zonder enige druk aan de wedstrijd tegen titelfavoriet CSL kon beginnen. De opstelling was hetzelfde als de week tevoren, wat betekende dat zowel Teije Frits Benedictus als Pieterroel Bouwmeester nog met enkelkwetsuren langs de zijlijn stonden. Laatstgenoemde maakte overigens deze week bekend dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Ferwerda-formatie al heeft gespeeld, hij stopt na twaalf jaar (inclusief sabbaticals) als selectielid van Wêz Handich.

    TFS/DOW/Wêz Handich begon sterk aan de voorlopig laatste wedstrijd in de eerste klasse op het veld. Hoewel CSL de openingstreffer voor haar rekening nam, kwam de ploeg van scheidend trainer/coach Jan Jouke Flokstra snel op voorsprong. Voornamelijk Teun Zuiderveld was messcherp in de openingsfase, waarin hij het merendeel van zijn pogingen tot doelpunt promoveerde. Verdedigend liet de Rottevalle/Eastermar/Drachtstercompagnie echter een aantal steken vallen, wat resulteerde in een gelijk opgaande wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter waarbij de doelpunten voortdurend evenredig werden verdeeld. Op een stand van 7-7 was de combinatievereniging genoodzaakt om te wisselen vanwege een enkelblessure bij Emma van Holsteijn. Jildou van der Vee kwam als vervangster binnen de lijnen. Het lukte tot vijf minuten voor het rustsignaal geen van beide teams om een serieuze voorsprong te bewerkstelligen. CSL sloeg echter genadeloos toe door in een kort tijdsbestek uit te lopen van 10-10 naar 14-10.

    Dit verschil heeft de Ferwerda-formatie na de rust niet meer goed weten te maken, ondanks een tomeloze inzet en een aantal mooie treffers (met een splijtende pass van Anne Zuiderveld op Hessel van der Heide als hoogtepunt) werd uiteindelijk met 21-16 verloren. In de slotminuten van de wedstrijd liet de technische staf Baukje Visser en Jente Nijboer nog minuten maken in het vlaggenschip. Voor CSL betekende deze winst dat het kampioenschap en de bijbehorende promotie officieel binnen kon worden gehaald. Via deze weg willen wij de geelhemden feliciteren en succes wensen in de Overgangsklasse.

    Voor TFS/DOW/Wêz Handich was de conclusie na deze wedstrijd eentje die al zo vaak kon worden getrokken dit seizoen: Lang meegedaan maar geen resultaat. Namens de selectie wil ik graag iedereen bedanken die zich dit seizoen meermaals naar de sportcomplexen heeft bewogen om ons te steunen. Het is fijn om te zien dat verscheidene supporters (jong én oud) zowel bij uit- als thuiswedstrijden ons zijn blijven aanmoedigen, ook wanneer het – met enige regelmaat – niet ging zoals wij hadden gewild. Volgend seizoen wacht de tweede klasse, en vanaf kan toegewerkt worden naar één doel: promotie. Graag wil ik nog kort Jan Jouke Flokstra, Sjouke Stoker, en Pieterroel Bouwmeester bedanken voor hun betrokkenheid tijdens dit seizoen, en voor Sjouke en Pie ook de lange voorgaande periode. We hopen jullie evenals vele anderen betrokkenen ook volgend jaar nog regelmatig te zien in Rottevalle, Eastermar, Drachtstercompagnie, en Houtigehage!