• Vertrouwenscontactpersoon

  Wêz Handich/DOW wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten. Dat betekent dat de vereniging er alles aan wil doen om zaken als treiteren, pesten, agressie, geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en ander ongewenst gedrag te voorkomen. Dit ongewenste gedrag komt overal voor en kan dus -helaas- ook binnen onze vereniging voorkomen.

  Wat voor de één een grapje is, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn. Het mooiste is dat degene die ongewenst gedrag vertoont direct wordt aangesproken, maar dat is vaak niet gemakkelijk. Dat komt bijvoorbeeld doordat je je machteloos voelt, dat je je schaamt of dat je bang bent voor degene die het ongewenste gedrag vertoont. Als je met dit soort gevoelens rond blijft lopen kun je er na verloop van tijd veel last van krijgen. Het is daarom goed dat je bij iemand terecht kunt die niks doorvertelt en die een geheimhoudingsplicht heeft. Een persoon die luistert en die niets doet zonder eerst met jou te overleggen wat de beste oplossing voor het probleem is.

  Hennie Meppelink is bereid gevonden om in dit kader de taak als vertrouwenscontactpersoon van TFS/DOW/Wêz Handich op zich te nemen. Je kunt haar bereiken via e-mail vertrouwenspersoon@wezhandich.nl of telefonisch op 06-12561978.

 • Even voorstellen

 • Ik word dit jaar (2023) 65 jaar en woon sinds 1989 in Rottevalle. Ik kom oorspronkelijk uit Drenthe. Ik woon met Fred Kamp aan de Brouwersgrêft en ben de moeder van Roeland en Jorian. Zij hebben allebei jaren gekorfbald bij Wez Handich/DOW/TFS. Ze zijn allebei ook jeugdtrainer geweest. Nu ze in Groningen wonen, zijn ze gestopt met korfbal, maar Jorian is vaak langs de lijn te zien bij wedstrijden van de selectie.

  Ik heb zelf allerlei andere sporten gedaan, maar korfbal hoort daar niet bij. Door vaak bij wedstrijden te kijken en een paar jaar mee te hebben gedaan met het oliebollentoernooi weet ik nu wel zo ongeveer hoe korfbal gaat. Ik moet zeggen dat ik het niet gemakkelijk vind, maar wel leuk om naar te kijken. Verder ben ik nog sponsor. Het zesde korfbalt in shirts met mijn naam erop. Ik ben gevraagd om vertrouwenscontactpersoon te zijn, doordat ik werk als psycholoog. Dat betekent dat ik best vaak te maken heb met mensen die vroeger zijn gepest of die op andere manieren ongewenst gedrag hebben meegemaakt. Hierdoor weet ik hoe lang je last kunt hebben van dit soort gedrag van anderen en hoe dit je leven op een negatieve manier kan beïnvloeden. Als ik een bijdrage kan leveren om dat te voorkomen, dan doe ik dat graag.

 • Wat kan ik voor je doen?

 • Als er sprake is van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag, dan kun je in vertrouwen je verhaal bij mij kwijt. Denk hierbij aan pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Je kunt ook bij me terecht met vragen die spelen voordat er problemen zijn. Dit geldt voor jeugdleden, seniorenleden, ouders, trainers, coaches en vrijwilligers. Mijn eerste taak is om naar je te luisteren en een goed beeld te krijgen van wat er precies aan de hand is. Daarna kan ik jou, als jij dat wilt, helpen om te kijken hoe we de situatie kunnen oplossen. Dit gebeurt altijd in vertrouwelijkheid.

  Onderwerpen waarmee je bijvoorbeeld bij mij terecht kunt zijn:

  • Pesten, gepest worden of het gevoel hebben dat je er niet bij hoort;
  • De manier van omgaan met elkaar binnen jouw team;
  • Zorgen die je hebt over de wijze waarop er wordt omgegaan met je kind binnen de vereniging;
  • Onzekerheid of twijfels binnen je functie als trainer/coach;
  • Grensoverschrijdend gedrag of een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag binnen de vereniging.

  Wanneer je twijfelt of je onderwerp terecht hoort bij de vertrouwenscontactpersoon, stel dan gerust je vraag! Dan bekijken we het samen. Beter een keer voor niets bellen, dan niet bellen terwijl je dat beter wel had kunnen doen.